RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

"Летів з вибухівкою": Лукашенко обрушився зі звинуваченнями на ще одну країну

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко звинувачує ряд країн, серед яких Україна і Литва, в нібито підготовці теракту і державного перевороту на території республіки.

Про це повідомляє "БЕЛТА".

За його словами, Литва, Польща, США, Україна і Німеччина створили чат в Telegram "Загони самооборони Білорусі". У нього 2,5 тис. підписників. Метою назвав нібито "насильницьку зміну влади в день ікс".

"Це їхній бойовий резерв. Ми їх знаємо в обличчя. І увага: власник чату - громадянин Німеччини пан де Хоффман, раніше громадянин Росії і України. Основний модератор цього дійства - громадянин Російської Федерації Дудників", - стверджує диктатор.

Далі Лукашенко обрушився з наступними звинуваченнями: учасники чату нібито хотіли знищити лісозаготівельну техніку в лісгоспах, підпалити колону автомобілів вночі, підірвати вузол зв'язку Військово-морського флоту Росії в Вілейці. Потім диктатор і зовсім стверджує, що тиждень тому на кордоні з Литвою був перехоплений безпілотник, до якого "була причеплена каністра з вибухівкою".

"Всі учасники теракту, в тому числі ті, хто здійснював і організовував, протягом двох діб були знайдені і заарештовані групою "Альфа". Вони хотіли втекти в Україну і Литву, але спроби не вдалися", - каже Лукашенко.

Видання наводить прізвища затриманих: Гулевич, Ашурак, Глотов, Господарєв.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Лукашенко звинуватив Україну в нібито поставці великої кількості зброї в Білорусь та ініціював повне закриття кордону. У МЗС звинувачення вже назвали абсурдними та нагадали, що в Білорусі панує репресивний режим, що порушує права людей.