RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

У Зеленського готові відмовитися від претензій по "Північному потоку-2": названо єдину умову

Президент України Володимир Зеленський докладає зусиль, щоб зупинити будівництво "Північного потоку-2". У разі невдачі він готовий обговорювати компенсацію у вигляді повернення тимчасово окупованих територій України.

Про це повідомляє УНН з посиланням на брифінг прессекретаря Володимира Зеленського Сергія Никифорова, який пройшов в Берліні в понеділок, 12 липня.

"Північний потік-2" - це вже давно не економічне питання, це питання сфери безпеки. Саме тому, я думаю, про якісь економічні компенсації мови не буде", - сказав Нікіфоров.

Також він заявив, що якщо зупинити будівництво російського газопроводу не вдасться, то Україна готова говорити про гарантії, які, найімовірніше стосуватимуться повернення тимчасово окупованих територій.

За словами речника президента України, Зеленський не залишить спроб зупинити будівництво "Північного потоку-2" до моменту, "поки не піде газ, і навіть після того".

Никифоров зазначив, що до зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель Володимир Зеленський підготував аргументи про небезпеку російського газопроводу як для України, так і для Європи.

Раніше ми писали, що в Берліні почалася зустріч президентів України Володимира Зеленського та ФРН Франка-Вальтера Штайнмайера. Вони мають обговорити ситуацію з безпекою на Донбасі, питання "Північного потоку-2" і співробітництво обох країн.