RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Рада обирає нового главу МВС: онлайн-трансляція 16 липня

У п'ятницю, 16 липня, Верховна Рада повинна проголосувати за призначення або відхилити кандидатуру нового міністра внутрішніх справ - нардепа від "Слуги народу" Дениса Монастирського, запропонованого замість Арсена Авакова, який подав у відставку.

Кандидатуру голови парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності на пост глави МВС запропонував сам президент Володимир Зеленський, тому проблем з призначенням виникнути не повинно.

"Апостроф" стежить за всіма подіями засідання.

Крім призначення нового міністра, в Рада проходить "Година запитань до уряду", в ході якого парламент заслухає прем'єра Дениса Шмигаль по роботі Кабміну.

11:08 Поки одні нардепи слухали виступ прем'єра і відверто нудьгували, інші влаштували бійку в сесійній залі. Нардеп від "Батьківщини" Вадим Івченко сильно вдарив кулаком в обличчя "слугу" Миколи Сольского. Після цього народні обранці розійшлися.

10:24 Як повідомляє кореспондент "Апострофа", Шмигаль виступає перед напівпорожнім залом, в той час як нардепи від монобольшінства активно спілкуються один з одним і фотографуються.

Фото: Романа Петушкова

Фото: Романа Петушкова

Фото: Романа Петушкова

Після цього мають відбутися брифінги представників депутатських фракцій і груп.

А починаючи з 13:00 відбудеться закрите засідання ТСК Верховної Ради України з питань розслідування випадків та причин порушення прав дитини під час здійснення децентралізації повноважень з питань охорони дитинства, реформування системи закладів інституційного догляду та виховання, реалізації права дитини на сімейне виховання та усиновлення, розвитку (модернізації) соціальних послуг.

У 2-му читанні Рада розгляне законопроект № 3360-1 про усунення розбіжностей і осучаснення реалізації майна в іпотеку і виконавче провадження, після - проекти постанов № 5196 про створення тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів корупції в державних підприємствах, установах і організаціях, що перебувають у віданні Національної академії аграрних наук України, № 5477 про створення ТСК Верховної Ради з питань розслідування можливих протиправних дій посадових осіб Державного космічного агентства України, № 5192 про імплементацію Національного плану скорочення викидів від великих спалювальних установок.

У 1-му читанні вказано законопроекти № 5002 про внесення змін до закону "Про бібліотеки і бібліотечну справу", № 4620 про вдосконалення законодавства в сфері зовнішньоекономічної діяльності, № 5200 про приведення у відповідність з Бюджетним кодексом плати за спеціальне використання об'єктів тваринного світу та природних рослинних ресурсів.

У 2-му - законопроекти № 4361 про розширення кола осіб, які можуть претендувати на вступ на державну службу, № 3047а про правила відбування адміністративного арешту, № 3048а про врегулювання порядку виконання постанов про адмінарешт.

Більше читайте на "апостроф" в статті: "Кінець епохи Авакова: чому глава МВС йде зараз" .