RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Кращий подарунок до 30-річчя Незалежності: Данилов і Кулеба відреагували на санкції РФ

Глава МЗС України Дмитро Кулеба та секретар РНБО Олексій Данілов прокоментували своє потрапляння у санкційний список Росії.

Про це повідомляють чиновники на своїх сторінках у Facebook.

Так, секретар РНБО назвав такий вчинок "найкращим подарунком до 30-річчя Незалежності України". Також на думку Данілова, це найкраща відзнака та оцінка спільної роботи уряду у відстоюванні національних інтересів української держави.

"Обіцяю виправдати "високу довіру" і зробити ще більше на посаді Секретаря Радбезу, щоб раз і назавжди зняти питання щодо будь-якої присутності "русского мира" і його агентів впливу в українському житті - як кажуть в народі, "щоб і духу не було"!", - запевнив він.

Водночас глава МЗС України написав на своїй сторінці, що до цього намагались не чіпати санкціями міністрів закордонних справ, тому що це може ще більше зіпсувати відносини, та не залишило б ніяких каналів для перемовин.

"Але тут їм геть допекло. Росія обіцяла, що помститься за Кримську платформу. І Росія помстилася мені. Росія не зупинить ані мене, ані усіх нас в Україні і за кордоном, кого об’єднала Кримська платформа. Ми пройшли складний і великий шлях. Кримська платформа буде. І ми йдемо далі. Тому що Крим - це Україна", - зазначив Кулеба.

Нагадаємо, на засіданні в п'ятницю, 20 серпня, Рада національної безпеки і оборони ввела ряд санкцій і прийняла важливі рішення.