RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Найпотужніші держави світу вже привітали Україну з Днем Незалежності

Сполучені Штати Америки та Китайська народна Республіка вже привітали Україну із 30-ю річницею Незалежності.

Державний секретар США Ентоні Блінкен в на офіційній заяві Держдепу зазначив, що український народ може пишатися своїми досягненнями.

Держсекретар нагадав, що тридцять років тому Верховна Рада "зробила сміливий вибір на користь нового курсу України як незалежної, демократичної і суверенної держави, заснованої на європейських цінностях".

"Ми твердо переконані, що демократична, процвітаюча і безпечна Україна відповідає інтересам не тільки народу України, а й Сполучених Штатів та міжнародної спільноти. – додав він. - Ми й далі підтримуватимемо вас у зусиллях щодо реалізації ваших євроатлантичних устремлінь, відновлення та підтримання безпеки міжнародно визнаних кордонів України й захисту від агресії Росії", - йдеться в заяві.

Крім того, Голова КНР Сі Цзіньпін надіслав вітальну телеграму президенту України Володимиру Зеленському з нагоди 30-річчя незалежності України, пише Укрінформ.

Сі Цзіньпін високо відзначив успіхи розвитку стратегічного партнерства між Китаєм та Україною, підкреслив велике значення відносин з Україною для Китаю, висловив готовність сприяти їхньому безперервному підйому на новий щабель.

Голова КНР побажав Україні процвітання, українському народові – добробуту та здоров’я.

Як повідомляв "Апостроф", 24 серпня з нагоди 30-річчя Незалежності України відбудеться не тільки військовий парад, а й масштабний концерт на НСК "Олімпійський" в Києві.

Нагадаємо, 24 серпня, на киян і гостей столиці чекають святкові концерти, фестивалі та виставки до Дня Незалежності України. "Апостроф" розповідав, куди можна піти в Києві 24 серпня.