RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Смерть Шишова: соратники рассказали, кто мог убить белорусского оппозиционера

До загадкової смерті глави "Білоруського дому в Україні" Віталія Шишова, якого 3 серпня знайшли повішеним у лісі під Києвом, можуть бути причетні не тільки спецслужби Білорусі.

Про це дівчина Віталія - Божена Жолудь розповіла сайту "Апостроф".

Він не виключила, що у справі можуть бути замішані російські спецслужби.

"Зрозуміло, що Лукашенко вважає, що Білорусь і Росія - одна країна вже. Я не виключаю того варіанту, що могли російські спецслужби заплатити якимось бандитам тут, і вони могли це зробити", - розповідає Божена.

За її словами, Віталій все життя займався боксом, був у нормальній фізичній формі і мав хорошу підготовку.

"Потрібно було знати маршрут, місцевість, на якій це сталося, приблизний час, коли там люди ходять, коли не ходять: вони явно підготувалися", - зробила висновок дівчина загиблого опозиціонера.

А друг і соратник Віталія - Юрій Щучко поскаржився, що в української влади нема політичної волі розслідувати справу в міжнародному форматі.

"Якщо визнати, що Віталія вбили на території України спецслужби Білорусі, то українська влада повинна буде прийняти якісь рішення, які вони не хочуть приймати вже більше року", - каже опозиціонер.

На його думку, це має бути відмова від білоруського пального і переорієнтація на потоки ПММ з Євросоюзу.

Читайте інтерв'ю повністю: "Українська влада не хоче розслідувати смерть Шишова - друг загиблого білоруського опозиціонера".