RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Це міжнародний тероризм: Україна жорстко відреагувала на захоплення бойовиками заручників з ОБСЄ

Захоплення бойовиками членів моніторингової місії ОБСЄ в ролі заручників є актом міжнародного тероризму.

Про це Українська делегація в ТКГ заявила в своєму Telegram-каналі.

Українська сторона заявила, що російські збройні формування перейшли до захоплення заручників, і утримання міжнародних спостерігачів озброєними особами має ознаки міжнародного тероризму.

У Києві закликали міжнародну спільноту, перш за все керівництво держав-учасників Нормандського формату, дати оцінку діям російської сторони.

Українська делегація розглядає ці дії як послідовну і свідому політику, спрямовану на витіснення ОБСЄ з окупованих територій, що є грубим підривом системи безпеки в Європі, тепер ще - методами міжнародного тероризму.

"Ми ще раз підкреслюємо, що діяльність СММ ОБСЄ ми розглядаємо як основу неупередженого моніторингу ситуації в районі збройного конфлікту на сході України і віддаємо належне Місії як силі, яка сприяє діалогу між його сторонами, - Україна і РФ", - заявила Українська делегація в ТКГ .

Нагадаємо, в окупованій Горлівці бойовики кілька днів блокують готель, де живуть члени СММ ОБСЄ, і вимагають звільнення російського найманця, затриманого ВСУ в районі Золотого 13 жовтня.