RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Депутату Ради вручили підозру за брехню у декларації - приховав майно на 60 млн: відео

Одному з українських народних депутатів вручили підозру за недостовірну інформацію, яку він вніс до своєї декларації про доходи. Народний обранець "помилився" майже на 60 мільйонів гривень, приховавши відповідне майно.

Про це повідомили на офіційному Telegram-каналі Офісу генерального прокурора України.

При цьому в Офісі генпрокурора зазначають, що це перша підозра, яка вручена відповідно до статті 366-2 Кримінального кодексу України після того, як було відновлено кримінальну відповідальність за внесення до декларації свідомо неправдивої інформації.

Під час слідства правоохоронці з'ясували, що нардеп не вніс до декларації інформацію про житловий будинок та земельну ділянку в Обухівському районі Київської області. Тим не менш, цей будинок та ділянка знаходяться у його використанні.

Крім цього політик не вніс до декларації майно і доходи, власником яких є особа, з якою він пов'язаний спільним побутом і має взаємні права та обов'язки.

Мова йде про 13 квартир у Києві, вісім паркувальних місць, два будинки в елітному котеджному містечку під Києвом загальною площею понад 2 тис кв м, 27 земельних ділянок у київській області, загальна площа яких становить 115 га, дачі, нежитлову нерухомість, два автомобілі, частки в автомобілі суб'єктів господарювання, доходи від продажу нерухомості. За підрахунками правоохоронців все приховане майно коштує приблизно 60 мільйонів гривень.

Джерела видання "Зеркало недели" стверджують, що цим депутатом є Сергій Шахов.

Розхвалив окупантів Донбасу: нардепа спіймали на цікавому листуванні в Раді

Нардепу загрожує покарання у вигляді штрафу або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на аналогічний термін.

Раніше повідомлялося, що НАБУ порушило справу після виходу розслідування журналістів проекту "Схеми".

Раніше ми також повідомляли про те, що у Києві колишньому чиновнику оголосили підозру за те, що він із групою осіб розкрав на вакцинації 30 мільйонів гривень державних коштів.