RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Путін боїться Лукашенка: російський опозиціонер назвав несподівану причину

Якби найближчим часом відбулися вибори, в яких брали участь Володимир Путін та Олександр Лукашенко, то перемогу б здобув нинішній самопроголошений президент Білорусі.

Про це в ефірі телеканалу "Дім" заявив колишній депутат Державної думи РФ Ілля Пономарьов.

За словами політика, Лукашенко є одним із небагатьох людей у світі, яких Путін реально боїться. Пономарьов зазначає, що Путін, у принципі, боїться харизматичних людей.

Однією з причин є висока популярність Лукашенка не лише у Росії, а й в Україні, незважаючи на придушення масових заворушень у Білорусі минулого року.

"Насправді, Лукашенко дуже популярний і в Росії, і в Україні. І навіть усі події, які відбувалися минулого року після початку масових протестів, не знищили цієї популярності. Вони її до певної міри знизили, тут, в Україні. Тим не менш, вона залишається досить високою, а у Росії вона дуже висока", - заявив Пономарьов.

Як зазначає політик, найвищий рейтинг Лукашенко стримує Путіна від повного поглинання Білорусі Росією. Також він не згоден з характеристикою Лукашенка як божевільного політика, диктатора, який збожеволів.

"Його абсолютно не можна назвати божевільним. Він уміло маневрує між усіма великими державами, і змінює тактику. Він вміє і ображати, і лестити, і підлагоджуватися, і диктувати свої умови. У результаті — залишатися при владі, при якій він перебуває довше за Путіна", - зазначив екс-депутат Держдуми РФ. За його словами, Лукашенко не робить жодних політичних кроків, які були б для нього незворотними.

Раніше Олександр Лукашенко дав інтерв'ю журналісту ВВС Стіву Розенбергу, в якому заявив, що йому "наплювати" на те, що думають про нього в Євросоюзі.