RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

Всі новини

Китай подав в суд на Україну: вимагає мільярди доларів компенсації за "Мотор Січ"

Китайська компанія Beijing Skyrizon, яка інвестувала в авіабудівне підприємство "Мотор Січ", хоче отримати компенсацію за "несправедливе поводження України з китайськими інвесторами" в розмірі 4,5 млрд доларів. З цією метою до Постійної палати третейського суду в Гаазі направлено відповідний позов проти України.

Про це повідомляє Global Times із посиланням на заяву компанії.

Там зазначили, що китайські інвестори зазнали значних збитків і Beijing Skyrizon використовуватиме всі можливі юридичні важелі для захисту своїх прав.

"Інвестори зазнали значних збитків як в Україні, так і в Китаї через п'ятирічне несправедливе звернення і застосування незаконних заходів в Україні, що триває ", - заявили в компанії.

Нагадаємо, у 2016 році Skyrizon спільно з іншими компаніями придбав 56% акцій "Мотор Січ". Однак у СБУ вважали контракт протиправним, тому що китайські інвестори намагаються отримати повний контроль над діяльністю заводу у сфері військових оборонних замовлень. У 2018 році суд Києва про добрив клопотання СБУ та наклав арешт на акції, які належать інвесторам з Китаю.

Читайте також "Апострофа": 10 років стратегічного партнерства Китай - Україна: досі пріоритет?