RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

2 червня

Всі новини

Вистачить на 6 танків: Європа виділила Україні фінансову військову допомогу

Євросоюз надасть Україні фінансову військову допомогу для зміцнення оборонного потенціалу ЗСУ за чотирма напрямками.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба написав у Twitter.

“Рада ЄС прийняла рішення надати Україні 31 млн євро на зміцнення оборонних можливостей у рамках новоствореного Європейського фонду забезпечення миру. Високо цінуємо цей крок, який ще раз засвідчив стратегічний характер відносин Україна-ЄС”, – йдеться у повідомленні.

Виділених коштів вистачить на купівлю шести танків, оскільки, за даними інформаційного агентства ОПК, один Т-84У "Оплот" коштує майже 5 млн доларів.

Глава МЗС зазначив, що надання коштів стало можливим завдяки тривалій та плідній дискусії українських дипломатів з інститутами Євросоюзу та його державами-членами.

За його словами, до пакета входить надання матеріально-технічної допомоги для розвитку та зміцнення потенціалу Збройних Сил України за чотирма напрямками: медицини, інженерних можливостей та заходів щодо розмінування, мобільності та логістики, кібербезпеки.

Нагадаємо, наприкінці листопада Сполучені Штати Америки направили Україні нову партію озброєнь, необхідну для зміцнення обороноздатності нашої країни в умовах ймовірності повномасштабного військового вторгнення Російської Федерації.