RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

21 червня

Всі новини

Шукають путчистів та олігархів? Прокуратура реанімує сотні справ, пов'язаних з Ахметовим

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що великий бізнес поважатиме закон, і анонсувала активізацію розслідування сотень кримінальних справ, начебто пов'язаних з Рінатом Ахметовим.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

“... я нікого не називаю заколотником, олігархом чи правопорушником, але я маю право в такий гострий для країни момент активізувати розслідування цілої низки кримінальних проваджень для того, щоб переконатися у доцільності прийнятих рішень прокурорами різних рівнів щодо суб'єктів господарювання та окремих осіб з орбіти власника кількох відомих телеканалів, вугільних підприємств, підприємств у сфері енергетики тощо”, – йдеться у повідомленні.

Венедіктова уточнила, що йдеться про більш аніж двісті справ і зазначила, що, на її думку, таких справ набагато більше.

"Ми маємо на увазі майже всі великі підприємства у сфері вугільної промисловості та енергетики з орбіти цієї впливової людини", - пояснила вона і додала, що приблизні суми збитків, які завдано Україні, обчислюються мільярдами гривень.

Також генпрокурор пообіцяла увійти до груп прокурорів у основних та найбільш резонансних справах.

Раніше ми писали, що нещодавній день народження Савіка Шустера, який журналіст відзначив у вузькому колі у Вільнюсі, міг бути прикриттям для кастингу кандидатів на місце президента замість Володимира Зеленського, який влаштував за межами України Рінат Ахметов.