RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Розмова Байдена з Путіним: чи змінилася поведінка Росії

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував переговори президента США Джо Байдена з президентом РФ Володимиром Путіним і зазначив, що поки не бачить перспектив зниження напруженості щодо України.

Про це він заявив "Голосу Америки".

Міністр зауважив, що уважно стежив за переговорами Тристоронньої контактної групи по Донбасу: “Ми хотіли побачити, чи змінила Москва вказівки своїм представникам, а також представникам окремих районів Донецької та Луганської областей щодо поведінки на цьому засіданні. На жаль, змін ми не побачили”.

Росія тримає паузу, але дискусії продовжуються. І вже найближчим часом буде видно, чи розмова між Байденом і Путіним мала результат.

На думку Дмитра Кулеби, вступ України до НАТО у 2014 році кардинально змінив би військово-політичну ситуацію: “Якби Україна набула членства НАТО до 2014 року, то не було б ніякої російської агресії. Альянс допустив стратегічну помилку відклавши це, адже перебування в НАТО Україною – найкраща гарантія її безпеки. Путін би ніколи не ризикнув увійти в конфлікт зі збройними силами Альянсу”.

Раніше ми писали, чому між переговорами Джо Байдена з главами Росії та України відбулася пауза.