RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Згадали Третій рейх, фашистів та окупацію: у Лукашенка обурилися маршу на день народження Бандери

Посольство Білорусі в Україні засудило проведення щорічної факельної ходи, присвяченої Дню народження лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери, в якому взяли участь представники білоруської опозиції.

Про це повідомляється на сайті посольства Республіки Білорусь в Україні.

Там заявили, що "участь активістів білоруської екстремістської опозиції під символікою білоруських колабораціоністів і прислужників Третього Рейху в націоналістичному марші з широким висвітленням у засобах масової інформації" є неприпустимою. А також направили Ноту до МЗС України.

Як стверджують дипломати, подібна хода є нічим іншим, як образою пам'яті білоруських громадян, які загинули у смертному бою за свободу та незалежність білоруського народу.

"Посольство висловлює рішучий протест у зв'язку з наростаючою радикалізацією антибілоруської позиції України, що виражається в потуранні демонстративному вшануванню колабораціоністів і катів білоруського народу, і вимагає припинити спроби героїзувати злочини проти людяності, які не мають терміну давності і не можуть бути прощені" - йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали, що посольство Ізраїлю відреагувало на акції на честь Бандери.