RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Блінкен тролить Росію: лис хоче напасти на курник, бо кури йому "загрожують"

Державний секретар США Ентоні Блінкен прокоментував підсумки зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн-членів НАТО.

Про це повідомляє українська служба Радіо Свобода.

Блінкен назвав дипломатичне вирішення ситуації навколо російської агресії "все ще можливим та бажаним, якщо Росія його обере". Він нагадав, що Москва збільшує сили на кордоні з Україною із березня 2021 року.

Він зазначає, що Росія пояснює свої дії тим, що Україна нібито "провокує конфлікт" із Росією, а концентрація російських військ, бронетехніки та артилерії - нібито "не більше ніж оборона".

"Це все одно, якби лис стверджував, що мусив напасти на курятник, тому що його мешканці якимось чином становили загрозу. Ми бачили ці маніпуляції раніше", - заявив Блінкен. Він припустив, що Росія може вдатися до провокацій, щоб використати їх як привід для вторгнення "в надії, що поки що світ зрозуміє трюк Кремля, буде занадто пізно".

Раніше ми повідомляли, що у адміністрації США підготували пакет військової допомоги Україні на тлі посилення загрози російського військового вторгнення.

Ще раніше сенатори США заявили, що адміністрації президента Джо Байдена необхідно передати Україні нове озброєння.