RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

На що готові США у разі нової атаки РФ на Україну: дипломат зробив важливу заяву

Джуліан Сміт, посол США при НАТО, зробила заяву на пресбрифінгу у вівторок, 11 січня, про те, що альянс готовий збільшити оборону на східному фланзі, якщо Росія не припинить конфронтацію воєнними діями.

Про це поівдомляє Інтерфакс.

"Ми чітко дали зрозуміти Кремлю, що ми відповімо рішуче, зокрема низкою високоефективних економічних заходів... Ми готові покласти велику ціну за подальшу російську агресію в Україні", - заявила Джуліан Сміт.

Також вона завірила, що США продовжують підтримку України та її незалежності, суверенності й територіальної цілісності. Зважаючи на це, США прибічники дипломатичних методів деескалації конфлікту з допомогою НАТО та європейських партнерів.

"Наш меседж залишається незмінним: ми хочемо бачити повну імплементацію Мінських угод із відведенням Росією її сил. Але якщо Росія продовжить конфронтацію - будуть серйозні наслідки", - підкреслила посол Сміт.

Вона також додала, що засідання Ради НАТО-Росія вже завтра - це можливість для змістовного, відкритого діалогу. До того ж, Джуліан Сміт наголосила: ніяких переговорів про політику відкритих дверей НАТО на засіданні не буде.

"Як заступник держсекретаря (Венді Шерман - ІФ) сама сказала вчора, ми не ухвалюватимемо рішення про Україну без України, про Європу без Європи або про НАТО без НАТО, дотримуючись принципу: нічого про вас без вас, що ви чули від держсекретаря Блінкена", - сказала Сміт.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що США ініціювали для України спецстатус у НАТО.