RU  UA  EN

Четвер, 30 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 травня

Всі новини

США пообіцяли завдати гострого болю Росії через Україну

Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що Штати підготували 18 сценаріїв дій на випадок підвищення рівня агресії РФ щодо України.

Про це вона розповіла в інтерв'ю Financial Times.

"Я не збираюся попередньо розповідати про 18 різних сценарій... Я просто скажу, що ми із союзниками готові швидко заподіяти гострого болю, якщо Росія зробить якийсь (агресивний - "Апостроф") крок" , - сказала Вікторія Нуланд.

Як зазначила заступниця держсекретаря США, країна веде переговори із союзниками з Європи щодо можливої відповіді на агресивні дії РФ, яка би враховувала інтереси громадян західних країн.

Вона також нагадала про переговори США та РФ у Женеві 12 січня.

"На даний момент ми лише почули один одного. Ми не починали той тип переговорів, який ми повинні були б (почати - "Апостроф") для спроби досягти угод. Особливо якщо вони хочуть, щоб ці угоди були юридично зобов'язуючими. Тому нам знадобиться більше часу" , - заявила Нуланд.

За її словами, Вашингтон зацікавлений у продовженні переговорів із Москвою.

"Ми віримо, що ми можемо знизити напруженість і досягти прогресу за деякими з тем за допомогою дипломатії. Ми сподіваємося і очікуємо, що Москва залишиться за столом переговорів і вестиме дискусії з низки питань, але вибір за Путіним", - зазначила політикиня, додавши, що "у них є вимоги, але у нас також є занепокоєння".

Нагадаємо, міністерство торгівлі США готується до санкцій у разі подальшої ескалації РФ до України. Обмеження торкнуться всієї споживчої електроніки іноземного виробництва чи розробки. Буде запроваджено заборону на мобільні телефони, комп'ютери, холодильники, посудомийні машини та іншу електроніку американського, європейського виробництва, а також із Південної Кореї та інших країн.