RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Психологічний тиск: у ЗСУ розповіли, чому РФ не відводить війська від кордону з Україною

Росія зосередила уздовж державного кордону з Україною велику кількість військової техніки та особового складу для психологічного тиску. Загрози воєнного вторгнення Росії в Україну немає.

Таку думку в ефірі телеканалу 1+1" висловив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Він зазначив, що російська військова техніка надалі продовжує прибувати, деякі військові частини та підрозділи здійснюють постійні переміщення. Стосується це і територій тимчасово окупованого Криму.

З військової точки зору, на сьогодні загрози здійснення тих чи інших заходів немає, заявив головнокомандувач ЗСУ.

"Це більше схоже на психологічний тиск. Тому жителям прикордонних областей не потрібно переживати та піддаватися паніці, а вірити ЗСУ та офіційній інформації", - зауважив він.

За словами Залужного, він щотижня контактує з американською стороною та одержує розвідувальну інформацію, зокрема щодо РФ. Тому з боку українських Збройних сил відстежується повністю вся діяльність російської армії, наголосив посадовець.

"Для відстеження ситуації ми залучаємо і можливості наших партнерів. Мабуть, це не буде секретом, я принаймні один раз на тиждень говорю з головою Комітету начальників штабів США генералом Міллі, де він дає мені вичерпні відповіді на всі питання, що стосуються тієї розвідувальної інформації, яка мені цікава", - резюмував Залужний.

Як писав раніше "Апостроф", ЗМІ оприлюднили нові супутникові знімки російської військової техніки, яка зосереджена поблизу державного кордону України, а також в окупованому Криму.