RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Допомога не завдяки, а всупереч: у чому головна причина постачання США зброї для ЗСУ

У зв'язку з загрозою РФ, лише за минулий рік США надало Україні значну військову допомогу. І планує передати ще 45 літако-рейсів зі зброєю на борту.

Про те, чому американська влада надає зброю Україні в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

Він зазначає, що допомога від США справді суттєва, однак вона відбувається не завдяки роботі української влади, а всупереч.

“США розуміють, що втрата України для західного світу буде дуже значною. Це фактично шлях до розпаду НАТО, до розпаду ідеї демократичного світу, бо там бачимо дедалі менше консенсусу. Коли Німеччина та Хорватія виступають із деструктивними заявами, коли немає чіткої спільної роботи між членами НАТО, наприклад, між США та Туреччиною. Туреччина намагається відігравати свою власну роль у цій історії”, - розповів він.

Валентин Бадрак додав, що такі дії США мають знаковий, симптоматичний характер — підтримати Україну, надати можливість українцям вистояти.

"Президенти приходять і йдуть, а Україна як держава має залишитися та розвиватися" , - резюмував він.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Путіна найбільше лякають сотні тисяч українців, що готові взятися до зброї - Валентин Бадрак