RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

"Мінський капкан": як Україна може поставити Кремль у незручне становище

Запропонувавши запровадити миротворчий контингент на територію ОРДЛО, або хоча б на лінію розмежування, Київ може поставити Російську Федерацію у складну ситуацію.

Про це пише "Апостроф"

Якщо Банкова не хоче (або боїться) ховати "Мінські угоди" таким відкритим способом, то влада має кілька варіантів, як поставити Москву в незручне становище. Один із них – запропонувати варіант запровадження на територію ОРДЛО (хоча б на лінію розмежування) міжнародного миротворчого контингенту.

Враховуючи, що російське МЗС буквально щодня звинувачує Київ у намірі військовим шляхом знищити "ДНР" та "ЛНР", росіяни можуть опинитися у незручному становищі. Відмовитися від миротворців означає підтвердити власні агресивні наміри.

"Ідея із запровадженням на Донбас миротворців обговорюється давно. Тут є дві тонкощі. Перше – потрібні аргументи, щоб переконати, припустимо, сили ООН зайти на лінію розмежування, де щодня стріляють. Одна справа виконувати поліцейські функції, озброївшись легкою зброєю; а інша – ризикувати, розуміючи, що в будь-який момент прилетить снаряд. Наступний аспект поведінка Кремля. Москва, як не дивно, може підтримати ідею, запропонувавши "миротворців" ОДКБ для захисту "громадян РФ" в ОРДЛО. Вийде, що всі сторони як би за миротворців, розуміючи термін по-своєму", – зазначив у розмові з "Апострофом" політичний аналітик Олександр Кочетков.

Навіть якщо росіяни запропонують "миротворців" ОДКБ, то сам факт початку такої дискусії буде вигідним Києву, як демонстрація контрпродуктивної позиції Кремля, який роздав на окупованій території понад 600 тис. своїх "паспортів".

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Мінський пасив: як Кремль хоче "нагнути" Україну руками Франції та Німеччини