RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Визнання "Л/ДНР" Росією: яке завдання вирішує Путін

Розмовами про визнання "незалежності Л/ДНР" президент РФ Володимир Путін підвищує ставки на переговорах із Заходом, щоб фактично дати вижити російському правлячому режиму.

Про це відомий політолог, заступник голови Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький розповів в інтерв'ю виданню Realist.online.

За його словами, Путін сьогодні стикається з серйозними внутрішніми викликами і тиском зовнішніх обставин, хоча він не має жодних електоральних проблем, і скільки йому дозволить здоров'я стільки буде головним у Росії.

"А от у Зеленського та всіх західних політиків, які до нього зараз їздять – (електоральні проблеми) є. І кожен із них намагається викрутити ситуацію з користю для себе. Наприклад, Макрон вирішує свої завдання перед президентськими виборами, Шольц намагається повернути хоч частину того впливу, який мала Меркель у зовнішньополітичних питаннях, Джонсон хоче перетворити Велику Британію після Brexit на такого собі гаранта безпеки, у Байдена на порядку денному треті питання", - каже політолог.

На думку Голобуцького, кожен вирішує свої завдання, і Україна – зокрема. І зараз неозброєним оком видно, як дратує вся ця історія президента США Джо Байдена.

"Це цілком зрозуміло: людині 80 років, вона хоче залишити якийсь суттєвий слід в історії, займаючись безпосередньо своєю країною, зеленою енергетикою, Китаєм, а його втягли знову в цю невдячну справу. Власне тому, роздмухуючи інформаційне багаття, американці захотіли вирішити зрештою це питання. Звісно, ми від цього теж страждаємо і все те, що зараз відбувається з економічної точки зору – просто жахливо і наслідки будуть величезні. Нам не менше півроку доведеться приходити до тями від цього всього", - підсумував заступник глави Агентства моделювання ситуацій.

Раніше "Апостроф" розповідав, як Росія програла в інформвійні з США і загнала себе в кут.