RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

У Зеленського назвали помилку Росії у переговорах з Україною

В Офісі президента України назвали озвучені Росією ультиматуми для завершення війни на переговорах - помилкою. Україна на них не піде, адже чим жорсткіше умови звучать, тим запекліший буде опір народу.

Про це заявив радник голови канцелярії українського президента Михайло Подоляк на брифінгу.

За його словами, президент переконаний, що переговори - це двостороння дорога, тому має бути "пропозиція на пропозицію".

"Пропозиції повинні бути адекватними. У свою чергу, російська сторона, помилково оцінивши свій потенціал, спочатку зробила помилковий вибір - ставити ультиматуми. Чим жорсткіші ультиматуми від них звучать, тим більш запеклий опір народу. Тим більше мобілізуються українці", - сказав радник.

Подоляк наголосив, що українська влада на жодні ультиматуми не погодиться. Адже позиція України проста - переговори мають бути реальними та адекватними, що зробить їх предметними, а відтак - не повинно бути ультимативної тональності. Зволікання Росії у розумінні цього загрожує і для неї також більшими втратами унаслідок війни.

"Очевидно, що ми ніяких ультиматумів приймати не будемо, чого б вони не стосувалися. За нами реально десятки мільйонів українців. І навряд чи за будь-якими ультиматумами з Москви стоять десятки мільйонів росіян. Це лише пропагандистські міфи", - додав радник глави Офісу.

Нагадаємо, що 7 березня українська та російська сторона у Брестській області Білорусі завершили третій раунд переговорів про припинення вогню.

Раніше "Апостроф" писав, що президент України Володимир Зеленський заявив: Російська Федерація не обмежиться Україною, для керівництва РФ загарбницький наступ на українські території - лише початок.