RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Розгром полку окупантів та смерть Ігоря Ніколаєва: зведення Генштабу на день 17 березня

Триває 22-га доба протистояння українського народу російському вторгненню. Окупанти втратили наступальний потенціал і зупинені у всіх напрямках. Противник має значні проблеми з логістикою, продовжує зазнавати втрат.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на своїй сторінці у Facebook.

На окремих напрямках противник здійснює блокування підрозділів ЗСУ. У зв'язку з тим, що ворог використав майже весь комплект крилатих ракет морського базування "Калібр" та оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер" під час перших двадцяти діб операції, він продовжує нанесення ракетно-бомбових ударів по об'єктах інфраструктури та житлових кварталах великих міст з використанням озброєння невибіркової дії.

Ворог продовжує тримати Маріуполь в облозі і перейшов до тотального знищення об'єктів цивільної інфраструктури, житлових будинків та об'єктів життєзабезпечення, чим створює передумови для поглиблення гуманітарної кризи у місті.

Для залякування цивільного населення на захоплених територіях окупанти вдаються до викрадення та затримання представників органів державної влади та місцевого самоврядування.

Окрім підрозділів ЗС РФ у Херсонській області зафіксовано перебування співробітників поліції Краснодарського краю та окупованого Криму. Оперативні групи ФСБ здійснюють каральні функції. Ворог проводить агітацію із залученням місцевого населення до так званої "поліції".

Через неможливість якісного комплектування угруповання окупаційних військ, з 20 березня цього року на окупованих територіях Донецької області починається чергова хвиля мобілізації до лав т.зв. "1-го армійського корпусу".

Авіаційні підрозділи 960-го штурмового авіаційного полку 4-ї армії ЗС РФ зазнали значних втрат. Морально-психологічний стан льотного складу дуже незадовільний. Продовжуються випадки подання рапортів на звільнення через небажання брати участь у бойових діях на території України.

Українські захисники завдали значних втрат підрозділам 252-го мотострілецького полку Західного військового округу, що ведуть бойові дії в районі Харкова та Ізюма. Втрачено до 30 відсотків особового складу, озброєння та військової техніки. Крім того, підрозділи сил оборони ліквідували командира 3-ї мотострілецької дивізії полковника Ігоря Ніколаєва.

Раніше "Апостроф" повідомляв про знищення командира 331-го парашутно-десантного полку ЗС РФ полковника Сергія Сухарєва.