RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Обстріли під Києвом та удари на Сєвєродонецьк: зведення Генштабу на кінець 17 березня

Минула 22-га доба протистояння українського народу російському вторгненню. Станом на кінець четверга, 17 березня, ворог не досяг жодної стратегічної мети наступальної операції - на адмінкордони Донецької і Луганської областей не вийшов, контроль над Лівобережною частиною України не встановив.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Командування ЗС РФ продовжує вживати заходів щодо поповнення втрат особового складу за рахунок іноземців. Окупанти вже підібрали близько 1000 добровольців із представників "армії" Башара Асада та Хезболи. Головною вимогою до іноземних бойовиків є досвід ведення бойових дій в місті. Водночас є інформація, що бойовики мають на меті не участь у бойових діях на території України, а використання “відрядження” як можливості потрапити до країн Європи.

На Волинському напрямку ворог наступальних дій не здійснював. Продовжував посилювати охорону українсько-білоруського кордону підрозділами збройних сил Білорусі. Зберігається висока ймовірність проведення провокацій спецслужбами Російської Федерації.

На Поліському напрямку ворог активних наступальних дій не проводив, основні зусилля окупантів були зосереджені на утриманні зайнятих раніше рубежів та здійсненні заходів підготовки для можливого наступу на Київ. Водночас втрати окупантів, низький морально-психологічний стан рядового та сержантського складу, а також відсутність досвідчених командирів підрозділів тактичної ланки унеможливлюють відновлення наступальних дій у найближчій перспективі.

На Сіверському напрямку ворог намагається утриматись на визначених рубежах, відновити боєздатність підрозділів та поповнити запаси. Окупанти продовжують часткове блокування міста Чернігова та здійснюють артобстріли міста.

У напрямку Броварів противник активних бойових дій не проводив, однак здійснює артилерійські обстріли позицій ЗСУ.

На Слобожанському напрямку, з метою відновлення наступальних дій на міста Суми та Харків, окупанти намагаються поповнити запаси боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів та вимушені передчасно задіяти накопичені людські резерви. У напрямку на Ізюм ворог намагається відновити наступальні дії.

На Луганському та Донецькому напрямках основні зусилля противник зосередив на підготовці до наступу на Сєвєродонецьк і оточенні Маріуполя.

На Південнобузському напрямку ворог активні дії не проводив. Перейшов до оборони та інженерного облаштування зайнятих рубежів. Намагався провести перегрупування та здійснити поповнення запасів.

Окупанти не полишають спроб виявити та знищити систему протиповітряної оборони вздовж Чорноморського узбережжя. В акваторії Чорного моря, противник намагається проводити демонстраційні дії.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ вибивають окупантів під Вишгородом на північ від Києва. У відповідь ворог б'є по мирному населенню.