RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Перемовини з Росією щодо миру: на Банковій пояснили, від чого вони залежать

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк розповів, від чого саме залежатиме проведення мирних перемовин з Росією.

Про це повідомила прес-служба ВП.

За словами Подоляка, перемовини залежатимуть від ситуації на фронтах російсько-української війни. Він зазначив, що окупанти зараз концентруються на східному напрямку – Харківському, Донецькому та Луганському. Це робиться з метою довести світові, що Росія все ж таки вміє воювати.

"Бо сьогодні, на 47-му дні війни, російська армія довела світові, що воювати вона не вміє - вона вміє тільки різати", - заявив Подоляк. Водночас, українська армія готова чинити опір окупантам.

Як зазначив радник Андрія Єрмака, зараз все залежить від того, хто матиме успіхи на полі бою – Україна чи Росія. Тільки після того, як українські війська здолають окупантів, позиції нашої країни у процесі перемовин будуть значно посилені.

Раніше Михайло Подоляк розповів, що зустріч президентів України та Росії найбільш імовірно відбудеться після зіткнення на Донбасі, під час якого країна-агресор спробує отримати хоча б якусь ситуативну перемогу.