RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

24 травня

Всі новини

На Банковій готові обміняти Медведчука на захисників Маріуполя: є одна проблема

Україна готова обміняти нардепа Віктора Медведчука, який перебуває під вартою, на звільнення всіх захисників і жителів Маріуполя, але не впевнена, що на це піде РФ.

Читайте також матеріал "Апострофа": Медведчук на ланцюгу: що робити владі з одіозним кумом Путіна

Про це заявив радник голови ОП Михайло Подоляк в ефірі телемарафону.

"Це справді єдина пропозиція, яка могла скластися у нього (Медведчука – ред.) у голові та на яку може погодитись Україна. Ми готові, я так вважаю, як держава всіх людей забрати з Маріуполя, щоб вони там не гинули.

Але мені здається, що РФ не піде на це. Тому що для них Маріуполь став символом незламності України. А росіяни сьогодні взагалі психічно повернені на дивних символах. І для них зруйнувати символ незламності країни – це дуже важливий момент", – сказав урядовець.

Своєю чергою секретар РНБО України Олексій Данилов зазначив, що можливий обмін Віктора Медведчука відбуватиметься за посередництва третьої сторони.

“Ми розуміємо, з ким маємо справу, немає довіри. Якщо це відбуватиметься, то, можливо, через третю сторону для того, щоб ми чітко розуміли, що всі виконують свої домовленості, які беруть на себе. До росіян довіри вже немає, вони дуже часто, коли беруть на себе зобов'язання, забувають їх виконувати”, – додав Данилов.

Нагадаємо, раніше Віктор Медведчук звернувся до президентів України та Росії з пропозицією обміняти його на захисників та мешканців Маріуполя.