RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Рашисти б'ють по містах та залізничних станціях: карти бойових дій в Україні

Упродовж минулої доби, 25 квітня, російські війська продовжили нанесення атак по сходу країни та намагалися зірвати українське підкріплення та логістику. Для цього було завдано ракетних ударів по залізничних станціях у центральній і західній Україні.

Про це йдеться у публікації Understandingwar, де також показано актуальні карти боїв в країні.

Так, у понеділок одразу по п'яти залізничних станціях було завдано удару у прагненні зірвати підкріплення ЗСУ на сході у вигляді західних вантажів допомоги. Серія ракетних ударів вразила критичну транспортну інфраструктуру у Вінницькій, Полтавській, Хмельницькій, Рівненській та Житомирській областях. При цьому експерти вважають, що можливості російських високоточних ударі обмежені і навряд чи вплинуть на хід війни. Так, за даними Bellingcat, Росія, ймовірно, використала 70% свого загального запасу точних ракет.

Також 25 квітня російські війська відновили наземні атаки по маріупольському металургійному заводу "Азовсталь", прискорили зусилля з убезпечення окупованого Маріуполя, де, ймовірно, зіткнуться з широким опором України. Повідомляється, що підрозділи російської морської піхоти передислокуються далі від Маріуполя в напрямку Волновахи.



Примітно, що за добу окупанти на сході країни майже не зайняли додаткових територій.

При цьому російські війська готуються поновити атаки, щоб захопити всю Херсонську область на півдні України після незначних втрат за останні 48 годин.



Також повідомляється, що російські війська, ймовірно, здійснили напад під фальшивим прапором у Придністров’ї (незаконно окупована Росією територія в Молдові), щоб посилити заяву РФ про антиросійські настрої в Молдові, але придністровські сили все ще навряд чи вступлять у війну в Україні.

25 квітня продовжували невдалі наземні наступи на південь від Ізюма до Барвінкового та Слов’янська. Російські війська утримували свої позиції навколо міста Харкова та продовжували артилерійські та авіаційні удари по Харкову та навколишніх населених пунктах.

Нагадаємо, як повідомляється в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ, в окупантів вибухають склади та падають літаки.