RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Путін побоїться: генерал розповів, чому Росія більше не обстрілюватиме Київ

Росія може побоятися обстрілювати Київ, адже туди повертаються низка посольства, які виїхали до війни. Проводити такі операції фактично означатиме вступ у передумови війни з країнами, що мають сильні ресурси.

Таку думку висловив генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж.

За його словами, зараз росіяни ще продовжують залякувати, не припиняючи обстрілів, навіть знаючи, що в Україну прибули американські високопосадовці. Однак, обстріли можуть припинитися, якщо президент РФ Володимир Путін зрозуміє, що він уже не має перспектив і шансів.

"Росія зараз не має вибору, вона намагається залякувати. Навіть під час анонсованого приїзду Ентоні Блінкена та міністра оборони США Остіна вони завдавали ударів, знаючи, що ці чиновники США рухаються територією країни... Тут немає моралі та засобів стримування. Тим більше, якщо буде посольство, вони вважатимуть, що це їхній вибір, і нехай приймають усе, як воно є. Тому в цій ситуації я не думаю, що це буде стримуючий фактор. Це може бути тільки у випадку, коли Путін зрозуміє, що він уже не має перспектив і шансів", - зазначив він.

Тільки після такого усвідомлення президент РФ може знижувати градус напруги, не здійснювати обстріли Києва, адже в місто повертається не лише американське посольство, а й посольства всіх країн.

"Вже десятки посольств повернулися до Києва. Навіть тих країн, які сьогодні ще ведуть діалог із Росією і щодо газу, і щодо нафти, і з інших ресурсів, чи намагаються вести з ними діалог щодо світу. Тому на даний момент проведення якоїсь особливої операції такого стратегічного характеру, спрямовуючи сюди "Калібри", "Іскандери" є малоймовірним. Це дійсно призведе до прямих конфронтаційних сценаріїв, тому що це стосуватиметься їх територій. Посольство кожної країни – це територія цієї країни. Наприклад, посольство США — це територія США, як і Німеччини, Італії, які вже прибули. Проводити такі операції фактично означає вступити у передумови війни з країнами, що мають сильні ресурси. Тут уже вибору не буде у західних країн, які можуть порушити питання щодо конкретної участі в таких операціях у плані захисту своїх територій та своїх дипломатичних представництв", - зауважив Микола Маломуж.

Больше читайте в материале "Апострофа": Есть перспектива прекратить войну в Украине очень быстро – генерал Николай Маломуж