RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

27 травня

Всі новини

Росія зазнає втрат на всіх напрямках: зведення Генштабу ЗСУ на ранок 3 травня

Збройні сили України на шістдесят дев’яту добу війни завдають втрат російській армії на всіх напрямках наступу.

Про це йдеться у зведенні станом 3 травня Генерального штабу ЗСУ, опублікованому у Facebook.

За цими даними, противник надалі продовжує ведення повномасштабної збройної агресії та наступальні дії у Східній операційній зоні, продовжує поповнювати значні втрати техніки у своїх підрозділах. Так, у місті Богучар Воронезької області з 27 квітня зняли зі зберігання 17 танків та 60 БМП-1 та відправили на тимчасово окуповані українські території.

Волинський, Поліський та Сіверський напрямки

Ворог активних дій не проводив, не було і ознак формування наступальних угруповань.

Слобожанський напрямок

Росіяни продовжували вести обстріли міста Харкова та населених пунктів поблизу нього.

Ізюмський напрямок

Противник вів активний вогневий вплив на підрозділи ЗСУ.

Донецький напрямок

Ключові зусилля ворог направив на встановлення повного контролю над н. п. Рубіжне і Попасна, просування у бік н. п. Лиман та Слов’янськ.

Південнобузький напрямок

Активних бойових дій росіяни не здійснювали. Продовжувалися обстріли підрозділів українських позицій уздовж лінії зіткнення.

Також за інформацією Генштабу, упродовж 2 травня підрозділи протиповітряної оборони Повітряних Сил та Сухопутних військ уразили сім безпілотників “Орлан-10” та один БпЛА “Форпост”.

У Донецькій та Луганській областях ЗСУ відбили 12 ворожих атак, знищили шість танків, п’ять артилерійських систем, 22 одиниці бойової броньованої техніки та вісім одиниць російської автомобільної техніки.

Ворог зазнає втрат і на інших напрямках. При цьому продовжує розвиватися у тимчасово окупованих містах і селах рух опору.

Як писав раніше "Апостроф", за два місяці війни з Росією українська армія успішно утилізувала понад 22 тисячі окупантів. Зараз командування армії країни-агресора шукає заміну загиблим.