RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Війна багато в чому з провини Росії: придворний "політолог" Путіна зробив несподівану заяву

В оточенні кремлівського диктатора Володимира Путіна вголос заговорили про те, що війна в Україні відбувається з провини самої Росії.

Про це на своїй сторінці в Telegram написав російський провладний політолог Сергій Марков.

Коментуючи День перемоги 9 травня 2022 року, Марков назвав це свято "гірким" і заявив, що воно "дуже відрізняється від попередніх років".

"Це перший День Перемоги, коли Росія перебуває у стані реальної війни. Ідуть запеклі бої, гинуть наші солдати" , - заявив Марков. Він додав, що "багато в чому" провина в цій війні та кровопролиття лежать на Росії.

Водночас "експерт" заявив, що всього цього не було б, якби РФ офіційно ввела свої війська в Україну протягом 8 років війни на Донбасі. За його словами, Кремль "був зобов'язаний запобігти захопленню України ворогами Росії і не допустити встановлення режиму - монстра".

Під "ворогами" йшлося про країни Заходу та США, а під "режимом - монстром" - нелояльний до Москви уряд у Києві. Незважаючи на звірства окупантів, Марков продовжив сипати пропагандистськими кліше, називаючи Україну "братньою" Росії країною.

Варто зазначити, що ще в 2019 році Марков визнав, що Росія двічі вторгалася на територію України - в 2014 і 2015 роках, тоді як Кремль стверджував, що "російських військ на Донбасі немає".

Раніше ми повідомляли, що військові злочини російських окупантів в Україні повністю зруйнували міф про "братні народи", яким користувався Володимир Путін під час оголошення війни. Тому в риториці Кремля "спецоперація з денацифікації" перетворилася на "превентивну війну".