Смертний вирок полоненим іноземцям у ЗСУ: як Путін шантажує Британію

Російські окупанти та терористи захоплюють заручників, вимагаючи за них солідний викуп, інакше терористи обіцяють усіх вбити. На Донбасі окупанти виносить смертні вироки іноземцям, які воюють на боці України, а жертвами шантажу стають уряди західних країн.

"Апостроф" розбирався, як поведеться Європа і чи зможе протистояти новій провокації Росії, не знижуючи рівня підтримки України.

За словами політолога Володимира Фесенка, головних цілей цієї провокації є дві. По-перше, Росія хоче застерегти, налякати тих іноземних громадян, які хочуть приїхати та допомогти Україні. Їм посилають сигнал: не ходіть в Україну воювати, ви потрапите в полон і вас можуть страчувати. Паралельно з цим Кремль намагається налякати уряди країн, щоб вони заборонили своїм громадянам їхати в Україну.

По-друге, винесення цього фальшивого вироку відбулося практично одночасно з розглядом питання про можливу відставку Бориса Джонсона.

"Це явно був спосіб вплинути на громадську думку у Великій Британії та ситуацію в консервативній партії, мовляв, бачите, що відбувається з британськими громадянами? А хто винен? Україна та Борис Джонсон, який допомагає Україні. Не хочете, щоб гинули британські громадяни – не допомагайте Україні", - заявив Фесенко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Смертний вирок самим собі: навіщо Кремлю страта іноземців з ЗСУ.