RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Британський експерт пояснив, як Путіну вилізе боком провал "бліцкригу" в Україні

Поразки Росії у війні проти України призведуть до непоправних наслідків у військово-промисловому комплексі країни-агресора.

Про це у статті для Sunday Guardian Live написав британський експерт Джон Добсон.

Як зазначив Добсон, на відміну від Петра Першого, з яким себе порівнював Путін, у нинішнього керівника Росії немає жодних шансів на перемогу над Україною та створення нової Російської імперії. Тим часом, за даними Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем світу, у період з 2017 по 2021 рік на частку Росії припадало "19% всього експорту основних озброєнь" у світі.

За оцінками міжнародних експертів, Росія втратила близько 1000 танків, 50 вертольотів, 400 артилерійських знарядь, а кількість відмов у роботі її ракет може досягати 60% "через недоліки конструкції та застарілого чи неякісного обладнання". Добсон зазначив, що через санкції Росії буде складніше виробляти зброю без доступу до іноземних компонентів, таких як плати.

Тим часом інші країни, такі, як Індія та Китай, можуть скористатися зниженням ролі Росії як експортера озброєнь та у подальшому витіснити її з цього ринку.

Раніше політолог і публіцист Андрій Піонтковський пояснив, коли військова машина РФ зупиниться.