Дуже дорогий відпочинок: екс-нардепу Арістову повідомили про підозру

Юрію Арістову, який був помічений на острові Ітхаафуші на Мальдівах у 5-зірковому готелі Waldorf Astoria Maldives, повідомлено про підозру.

Про це інформує прес-центр СБ України.

Читайте також: Рейс Вільнюс - Мальдіви: в СБУ розповіли, як нардеп Арістов підробив документи для виїзду, фото

Служба безпеки і ДБР зібрали доказову базу на чинного народного депутата України, який попри заборону для посадовців на виїзд за кордон під час війни поїхав відпочивати на острови в Індійському океані.

На підставі зібраних доказів Генеральний прокурор повідомив заступнику голови комітету Верховної Ради України з питань нацбезпеки, оборони та розвідки про підозру за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення), що карається штрафом від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Встановлено, що для нелегального виїзду за межі України він вніс неправдиві відомості до офіційних документів для виїзду за кордон. Зокрема щодо терміну, мети та країни "службового відрядження" народного обранця.

За даними слідства, у липні цього року депутат з робочим візитом виїхав на три дні до сусідньої європейської країни, де дистанційно з 10 до 19 липня включно відкрив лікарняний в одному з приватних медзакладів Києва. При цьому до електронної системи охорони здоров’я було внесено недостовірні відомості, оскільки медичний огляд фактично не здійснювався. Натомість депутат разом з жінкою та дітьми до 22 липня перебував на території Мальдівської Республіки.

Під час обшуків у помешканні чоловіка СБУ виявила закордонний паспорт народного обранця, у якому містяться відмітки про виїзд на Мальдіви.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Нагадаємо, що після скандалу Арістов склав повноваження нардепа.

  • Вас може зацікавити:

Скандал з відпочинком на Мальдівах: Арістову припинили повноваження нардепа

Нардеп Дубінський засвітився на відпочинку з дівчиною у Барселоні: фото

В Україні обмежили виїзд чиновників за кордон: усі подробиці