RU  UA

"В Росії все зрозуміли": що означає заява Макрона щодо введення військ в Україну

У Росії налякані заявою Еммануеля Макрона про можливість введення військ Франції в Україну – вони заявляють, що вважатимуть це запровадженням військ НАТО, проте закон не на їхньому боці.

Про це в ефірі "Апостроф TV" заявив політтехнолог Михайло Шейтельман.

Спікер наголосив, що президент Франції конкретно не уточнив, що війська воюватимуть на боці України. При цьому існують практики, коли кілька країн вводять свої війська в якісь місця, щоб їх захистити, але не воювати.

"Ті ж французи вводили не раз війська – до Лівану у 1980-х роках, також вони вводили війська у багато африканських міст, до В'єтнаму вводили війська. Ми вводимо війська, вони тепер тут стоять. Ви хочете напасти на це місто? – Ви нападаєте на Францію. І я думаю, що Макрон (це сказав) якраз у відповідь на ризик геноциду українського народу", - пояснив політик.

Читайте також: У Франції є саме такий підрозділ: що означає заява Макрона про направлення військ в Україну

На його думку, це справді може стати стримувальним фактором, що, власне, і підтвердила реакція Росії. У РФ заявили, що вважатимуть це введенням військ НАТО.

"Але ж закон не на їхньому боці. Війська, якщо вони опиняться на території України, виявляться на прохання України. Україна має суверенне право вводити будь-які війська, які вона захоче, на свою територію. Тому в цей момент Росія буде агресором стосовно цих військ з погляду ООН, міжнародного законодавства, вона буде агресором стосовно цих країн. У Росії це розуміють, і, звичайно, вони цим налякані", - резюмував політтехнолог.

Раніше ми писали, що Росія готується до війни з НАТО.

  • Вас може зацікавити:

Відповісти за слова: чи відправить Євросоюз війська в Україну

У країнах Європи відкинули ідею про виправлення військ до України: заяви

Ніколи не кажи "ніколи": що лідери країн НАТО говорять про відправлення військ на війну