Є велика ймовірність: політолог зі США про введення військ НАТО в Україну

Введення військ НАТО в Україну можливе у вигляді миротворчої місії для контролю за дотриманням припинення вогню.

Так вважає відомий американський політтехнолог-республіканець, письменник, який працював в АП Джорджа Буша-старшого, але не підтримав Дональда Трампа у 2020-му, Дейн Вотерс.

Читайте також: Що будуть робити французькі військові в Україні: в Парижі озвучили варіанти

За його словами, укладання будь-якого миру між РФ та Україною буде проблематичним через низку причин, тому, ймовірно, що знадобиться присутність миротворців НАТО в України на тимчасовій основі.

"Аби проконтролювати дотримання припинення вогню. Тож я думаю, що є дуже велика ймовірність, що це станеться. Але, я думаю, сили НАТО зможуть бути в Україні лише у якості миротворців, і ні у жодній іншій ролі. Я думаю, Альянс зараз обговорює таку можливість", - зазначив він.

Також на думку, політтехнолога, президентом Франції Еммануелем Макроном, який говорить про відправку військ в Україну найголосніше, рухає бажання самоствердитися та зайняти позицію лідера Європи. При цьому раніше він заявляв про "смерть мозку НАТО". Також поведінка президента РФ Володимира Путіна розвіяла образ Макрона як успішного перемовника, адже не зміг запобігти повномасштабному вторгненню.

"Я думаю, Макрон намагається зайняти позицію лідера Європи. Він намагається поставити себе на роль миротворця та перемовника, який проте провалився стільки разів. Йому жодним чином не вдалося запобігти тому, щоб війна в Україні почалася. Але він продовжує намагатися", - додав Вотерс.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Республіканська партія США уражена "раком Трампа" - американський політтехнолог

  • Вас також може зацікавити:

Росія може атакувати країни НАТО: названо час і умови

Путін пригрозив "трагічними наслідками" Макрону і назвав Україну "своєю"

Ніколи не кажи "ніколи": що лідери країн НАТО говорять про відправлення військ на війну