RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

В США назвали головну умову вступу України до НАТО

Однією з умов вступу України до НАТО є її перемога у російсько-українській війні – США докладають максимальних зусиль, аби переконатися, що українці зможуть це зробити.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, інформує "Апостроф" із посиланням на брифінг Білого дому у мережі "Х".

"Що стосується вступу України до НАТО, то нагадаю, що і Альянс, і Сполучені Штати заявляли, що спочатку вони мають виграти цю війну", - заявив Кірбі.

Він також додав, що навіть після закінчення війни в Україні протяжний кордон з Росією нікуди не подінеться, як і постійна загроза безпеці українського народу.

Читайте також: Путін не зміг переконати людей: Столтенберг різко висловився щодо пропаганди Кремля

При цьому, за словами спікера, Джо Байден "вірить у те, що НАТО це майбутнє України".

"Є багато речей, які мають бути зроблені, перш ніж вони зможуть приєднатися до Альянсу, як і будь-який інший член Альянсу", - наголосив він.

Окрім цього, координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому зазначив, що двостороння угода про безпеку допоможе Україні захистити себе поки вони працюють над забезпеченням "усього необхідного".

"Вони можуть подати заявку на вступ до НАТО. І ми вважаємо, що НАТО - це майбутнє України, і ми будемо працювати з ними на кожному кроці, щоб цього досягти", - підсумував він.

Нагадаємо, заявку на членство в НАТО Україна подала на сьомому місяці повномасштабного російського вторгнення. При цьому, у заявці зазначалося, що Київ прагне прискореної процедури вступу до альянсу без використання так званого Плану дій щодо членства в НАТО.

Раніше ми писали, чи відправить НАТО війська в Україну.

  • Вас може зацікавити:

НАТО схвалило план щодо підтримки України: деталі

Генсек НАТО відреагував на путінський "мирний" ультиматум Україні

Україна може знищувати ракетні установки, якими Росія атакує Харків: потужна заява генсека НАТО