RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Данія оголосила новий пакет військової допомоги України з обладнанням для F- 16

Данія оголосила про новий, 19-й пакет військової допомоги Україні, який включатиме укладення низки різноманітних угод із союзниками щодо закупівель з боку союзної оборонної промисловості. Серед іншого - обладнання для підтримки літаків F-16, переданих Данією.

Про це повідомили в міністерстві оборони Данії.

Читайте також: Зеленський розповів, коли данські F-16 будуть в Україні

"Україна все ще потребує значної військової підтримки через триваючу російську агресію проти країни. Завдяки останньому пакету допомоги ми надаємо максимально можливу підтримку для потреб України на полі бою тут і зараз. Але ми також маємо зобов’язання Данії щодо безпеки підтримувати Україну наступні 10 років, тому ми створили датську модель допомоги через українську оборонну промисловість, яка допоможе нарощувати українське виробництво військової техніки в короткостроковій і довгостроковій перспективі", – зазначив міністр оборони Троелс Лунд Поульсен. .

Загалом для двох останніх пакетів допомоги було зарезервовано 1,2 мільярда данських крон для допомоги через придбання українською оборонною промисловістю.

У міністерстві нагадали, що наразі існує рішення про військову підтримку України під егідою Українського фонду на 45,3 млрд данських крон в період 2023-28 рр.

Раніше ми писали про те, що Росія намагається бити по українських аеродромах перед передачею F-16.

  • Вас також може зацікавити:

Чого бракує Україні для отримання літаків Mirage і F-16

В Нідерландах назвали терміни передачі перших F-16 Україні

Передача F-16 Україні: аналітики ISW пояснили, у чому проблема для ЗСУ