RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

Україна застерегла Малайзію щодо Росії

Бажання Малайзії приєднатися до БРІКС не вплине на двосторонні відносини з Україною, проте співпраця з Росією, що порушує міжнародне право та Статут ООН, у цьому блоці суперечитиме інтересам міжнародного співтовариства.

Відповідне повідомлення опублікували в Telegram-каналі Міністерства закордонних справ України.

Тимчасовий повірений у справах України в Малайзії Денис Михайлюк прокоментував виданню Scoop можливе приєднання Куала-Лумпура до БРІКС.

Україна, як зауважує Михайлюк, не вважає БРІКС ворожою організацією, "проте висловлює обурення щодо членства Росії у цьому блоці" і вважає, що РФ порушує міжнародне право та Статут ООН:

"Є лише один член БРІКС, який порушує міжнародне право і порушив усі пункти Статуту ООН. Ми вважаємо, що співпраця з цією конкретною країною не буде в інтересах жодного відповідального члена міжнародної спільноти".

Він зауважує, що Малайзія може приєднатися до будь-якого міжнародного альянсу, проте є нюанс:

"Малайзія є суверенною державою, яка може приєднатися до будь-якого міжнародного альянсу. Водночас ми переконані, що співпраця з Росією суперечить інтересам будь-якого відповідального члена міжнародної спільноти",

Разом з цим Денис Михайлюк підкреслив, що намір Малайзії приєднатися до БРІКС не вплине на двосторонні відносини з Україною. Scoop нагадує, що прем'єр-міністр Датук Сері Анвар Ібрагім висловив зацікавленість у приєднанні Малайзії до БРІКС.

Раніше ми також писали, що посол Сполучених Штатів у КНР Ніколас Бернс вважає, що Китай, попри свої заяви про нейтралітет, фактично став на бік Росії.