RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Канада анонсувала новий оборонний пакет для України

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо анонсував для України новий оборонний пакет допомоги на суму 500 мільйонів канадських доларів.

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

В повідомленні зауважується, що президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо зустрілися на полях саміту НАТО та засудили нещодавню ракетну атаку РФ по Україні.

Трюдо наголосив на тому, що його країна готова надати необхідну медичну підтримку постраждалим унаслідок російського удару по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві. Тоді ж він анонсував новий, додатковий пакет військової підтримки для України в обсязі 500 мільйонів канадських доларів.

"Для наших людей дуже важливо чути це. Дякую вам за допомогу, за додатковий оборонний пакет. Це посилить наших героїв на полі бою", – прокоментував Володимир Зеленський.

Під час зустрічі лідери також обговорили оборонні потреби України та скоординували співпрацю в межах коаліції винищувачів. Володимир Зеленський розповів про необхідність розширення тренувальних місій українських пілотів.

"Сторони обмінялися думками щодо можливості додаткового навчання для українських льотчиків на канадських авіасимуляторах та проведення в Канаді однієї з тематичних зустрічей за підсумками першого Саміту миру", – йдеться в повідомленні.

Читайте також в "Апострофі" про те, що Україна уклала з Люксембургом договір про співпрацю у секторі безпеки та довгострокову підтримку.