RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

30 вересня

Всі новини

БМП, HIMARS та IRIS-T: таємний пакет допомоги від Німеччини

Німеччина непомітно передала Україні велику партію зброї, серед якої 39 танків, HIMARS та боєприпаси.

Про це пише Merkur.

"Щоб Україна могла й надалі захищатися від нападу, який порушує міжнародне право, Берлін наприкінці червня та на початку липня майже таємно та майже непомітно надіслав Києву величезний військовий пакет для її армії. Серед іншого, йдеться про 39 танків", - йдеться у матеріалі.

Повідомляється, що ЗСУ отримали від Німеччини ще десять основних бойових танків Leopard 1A5 і ще двадцять БМП Marder. Крім боєприпасів для Leopard 1 і Marder, Україна також отримала два додаткових мостоукладальних танка Biber, два додаткових інженерних танка Dachs, два евакуаційні танки і чотири додаткові танки для розмінування Wisent 1. Загалом Німеччина працює над поставкою до 105 відремонтованих Leopard 1A5.

Крім цього, Німеччина також поставила додаткову систему протиповітряної оборони IRIS-T SLM і ще одну систему протиповітряної оборони IRIS-T SLS для захисту критичної інфраструктури та міст від повітряних атак росіян.

Окрім того, Україні надано три реактивні системи залпового вогню HIMARS.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні на саміті НАТО заявила, що її країна збільшить військову допомогу Україні у 2025 році до 1,7 млрд євро.