RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

В Держдепі прокоментували допомогу Україні на тлі позиції Венса

В Державному департаменті США, на тлі заяв ворожого до України кандидата у віцепрезиденти США сенатора від штату Огайо Джеймса Девіда Венса, наголосили, що передачу допомоги Україні підтримує не лише керівництво, а й весь американський народ.

На цьому під час брифінгу у вівторок, 16 липня, наголосив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає "Голос Америки".

На питання стосовно того, чи може опинитися підтримка України під загрозою на тлі позиції віцепрезидента Джей Ді Венса, якого кандидат в президенти Дональд Трамп обрав напередодні, він вказав наступне:

"Я вважаю, що питання насправді зводиться не лише до того, що підтримуємо ми, чи що підтримує хтось інший із публічного простору, а й до того, що підтримує американський народ. І ми побачили, що коли йдеться про Україну, американський народ рішуче підтримує продовження допомоги".

За його словами, "це стосується не лише американської громадськості, а й двопартійної більшості в обох палатах Конгресу". Щодо цього Міллер також додав:

"І коли законопроєкт про додаткове фінансування після перешкод зрештою пройшов голосування, ми побачили переважну більшість голосів на підтримку військової допомоги. Тому, мабуть, мені слід зупинитися на цьому".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що РНБО припускають, що заяви кандидата у віцепрезиденти США сенатора від штату Огайо Джеймса Девіда Венса, якого висунув кандидат у президенти США Дональд Трамп, можна проігнорувати. Пояснюють це тим, що Ванс неодноразово змінював свої погляди та позиції.