RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Це сумно: Огризко пояснив, чого США хочуть від Яшина та Кара-Мурзи

Сполучені Штати розглядають звільнених з російського полону політиків Іллю Яшина та Володимира Кара-Мурзу як тих, з ким хоча б теоретично можна буде говорити після краху путінського режиму.

Про це у коментарі "Апострофу" повідомив дипломат, міністр закордонних справ України (2007-2009 рр.), керівник Центру дослідження Росії Володимир Огризко.

Водночас, перед Україною постає небезпека, адже є загроза того, що їхні розповіді зможуть мати вплив на Білий дім.

"Американці хочуть мати когось, з ким хоча б теоретично можна буде говорити після краху путінського режиму. Вони шукають собі осіб, вибирають таких, які, на їхню думку, зможуть потім бути більш-менш адекватними. Це настільки короткозора політика, що про неї серйозно говорити не можна", - зауважив дипломат.

Він провів аналогію з розпадом Радянського Союзу, коли всі очікування, які були на Заході, розвалилися за лічені дні.

"Я все це порівнюю з розпадом СРСР, коли всі очікування, які були на Заході, розвалилися протягом кількох днів після ГКЧП, і Радянський Союз тріщав по швах наступні кілька місяців, а в грудні припинив своє існування. Те ж саме відбудеться і тут. Вони цього бояться як чорт ладану і сподіваються, що зможуть знайти когось, хто може утримати цю територію під контролем замість того, щоб думати, що її треба трансформувати на свою ж користь", - наголосив Володимир Огризко.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Троянські коні Путіна? Чим небезпечні Україні Яшин, Кара-Мурза та Пивоваров