RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

Всі новини

Україна багато досягла у наступі: у НАТО дали оцінку курській операції

У Північноатлантичному альянсі прокоментували курську операцію Збройних сил України, яку здійснюють з 6 серпня. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що українці багато досягнули у своєму наступі.

Про це генсек заявив журналістам в Осло, передає агенція Reuters.

"Україна багато досягла у своєму наступі на Курську територію Росії, але важко сказати, як розвиватиметься ситуація далі", - повідомив Столтенберг.

Він зауважив, що тільки українці мають право робити важкий вибір, який необхідний, зокрема, куди розгортати свої сили і який тип війни доречний у цій ситуації.

Водночас, Столтенберг наголосив, що в України є законне право на самооборону, зокрема за допомогою ракет великої дальності, які можуть вражати військові цілі на російській території.

"Я радий, що багато країн НАТО надали таку можливість, а ті, які ще мають обмеження, пом'якшили їх, щоб Україна могла захистити себе", – додав генсек.

У той час як російські війська просуваються на сході України, українські сили здійснили сміливе вторгнення в російську Курську область, де 6 серпня вони здійснили найбільший іноземний напад на Росію з часів Другої світової війни, пише агенція.

Раніше ми повідомляли, що президент Володимир Зеленський назвав умову звільнення українськими силами захоплених територій у Курській області РФ.