RU  UA  EN

Четвер, 17 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.50
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

16 жовтня

Всі новини

Засідання Ради Україна-НАТО: Зеленський відвідає Брюссель 17 жовтня

Український президент Володимир Зеленський 17 жовтня відвідає з візитом Брюссель. Того ж дня заплановане засідання Ради Україна-НАТО.

Про це інформує пресслужба НАТО.

Як зазначили у штаб-квартирі Альянсу, Зеленський у головному офісі НАТО проведе спільну пресконференцію з генеральним секретарем НАТО Марком Рютте.

"Генеральний секретар НАТО Марк Рютте вітатиме президента України Зеленського у штаб-квартирі НАТО 17 жовтня під час наради міністрів оборони", - повідомила речниця генсека.

У штаб-квартирі відбудеться зустріч Ради Україна-НАТО.

"Міністри оборони країн НАТО зустрінуться зі своїм українським колегою Рустемом Умеровим у четвер увечері на засіданні Ради Україна-НАТО, щоб обговорити ситуацію на полі бою та найнагальніші потреби України", - повідомили у пресслужбі НАТО.

Рютте вказав, що робота зі створення нового командування НАТО у Вісбадені для координації безпекової допомоги та підготовки для України, а також щодо виконання зобов’язань у 40 млрд євро військової допомоги йде добре.

Генсек оголосив, що "члени НАТО надали 20,9 млрд євро військової допомоги Україні протягом першої половини 2024 року, і члени Альянсу йдуть шляхом виконання своїх зобов’язань до кінця року".

"НАТО виконує завдання для України, і ми будемо це робити й надалі", - додав Рютте.

Також очікується, що президент виступить на саміті Євросоюзу, де представить лідерам країн єврозони План перемоги. Дводенний саміт лідерів ЄС в Брюсселі стартує 17 жовтня.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 16 жовтня у Верховній Раді представив План перемоги у російсько-українській війні.