RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Експерт розповів, що буде після виборів з об'єднаною політсилою Саакашвілі

Об'єднання політичних сил, до якого прагне Міхеїл Саакашвілі, може мати певні шанси на виборах, однак воно буде недовговічним.

Таку думку висловив в коментарі "Апострофу" Анатолій Октисюк, політичний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень.

"У цьому об'єднанні, яке пропонує Саакашвілі, кожен себе бачить лідером - президентом, прем'єром. У них у всіх дуже великі амбіції. Крім того, ці сили навряд чи будуть єдині, оскільки там багато гравців, сфер впливу. Для того, щоб був консенсус між цими силами, потрібно, щоб їхні спонсори домовилися. Як платформа, бренд походу на можливі вибори об'єднання може бути створено, але потім на них чекає розпад і критика", - прогнозує експерт.

За його словами, це об'єднання не нове, і минулого разу його розвалу сприяли особисті амбіції інших гравців.

"Ще два роки тому він ініціював об'єднання цих всіх нових груп, але в підсумку ні до чого не домовилися, особисті амбіції цих лідерів взяли верх. Тоді Саакашвілі звинувачували в тому, що він хоче бути головним. А у всіх інших партіях були і свої джерела надходжень, і свої спонсори, а ділити це все ніхто не хотів. Зараз, швидше за все, ця гіпотетично широка коаліція демократичних партій буде-таки створена. Питання в тому, чи будуть взагалі дострокові вибори", - зазначив Оксітюк.

Більше про політичну долю нового об'єднання під крилом Саакашвілі читайте в матеріалі "Апострофа".