RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Названа причина затягування розгляду Радою важливих змін щодо переселенців

Депутати Верховної Ради не поспішають давати переселенцям право змінювати виборчу адресу, оскільки бояться впливу цього рішення на результати виборів.

Про це "Апострофу" розповіла одна з авторів законопроекту нардеп Світлана Заліщук.

Політик зазначила, що переселенці дійсно можуть змінити процентне співвідношення голосуючих за ту чи іншу партію, проте, їх не можна довго тримати в підвішеному стані.

"На місцевих виборах, які в 2020 році будуть, вони зможуть значною мірою вплинути на результати. Але сьогодні очевидно, що Донбас – це питання багатьох років. Ми не можемо говорити: "Шановні переселенці, почекайте, будь ласка, дивіться, за рік вирішаться всі проблеми, тому що вже погодили миротворчу місію". Це означає, що ми в підвішеному стані тримаємо цю соціальну групу, а це близько 20% виборців", - підкреслила Заліщук.

На думку керівника соціологічної групи "Рейтинг" Олексія Антиповича, є висока ймовірність підтримки переселенцями опозиційних сил.

"Багато із зареєстрованих по всій Україні переселенців зареєстровані на самому Донбасі. Треба розуміти, за кого голосують ці дві області, ці дві області голосують в основному за "Опозиційний блок" і трошки менше за [Вадима] Рабіновича і його партію "За життя". І, звичайно, вони можуть впливати на показники цих двох партій", - пояснив експерт.

Більше про те, чи дадуть українським переселенцям повноцінне право голосу, читайте в матеріалі "Апострофа" - Переселенцям з Донбасу і Криму готують важливу зміну: що з цього вийде.