RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вже запущений: названо масштабний план Кремля у зв'язку з важливою подією в Україні

У Росії є серйозні плани на майбутні парламентські і президентські вибори в Україні, Кремль буде посилювати тиск з усіх напрямків.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів військовий експерт Валентин Бадрак.

За його словами, буде використовуватися змішана стратегія. Росія буде діяти як ззовні, на наземному і морському фронті, так і зсередини України.

"З одного боку, Росії потрібно буде дискредитувати в очах українців українську владу. Для цього буде пущена в хід активізація на всіх фронтах, я маю на увазі наземний і морський фронти. Можуть бути проведені якісь спецоперації на кшталт запуску якогось безпілотника-камікадзе в якийсь об'єкт на кшталт складів. Це як версія. Цілком можливі теракти, адже сьогодні внаслідок того, що РФ протягом багатьох років створювала тут агентурну мережу і має особливі можливості щодо проведення спецоперацій, така небезпека велика. Але все це буде підпорядковано одній єдиній меті - просуванню проросійських політиків, проросійських кандидатів на якомога вищі позиції", - відзначає експерт.

Крім того, Бадрак попереджає, що РФ прагне залучити на хороших умовах український бізнес, середній і більш-менш великий. Також йде "перекуповування мізків".

"Ці речі, безумовно, страшні. З одного боку, ми маємо проблему, коли наша обдарована молодь намагається себе реалізувати десь на Заході (в Америці, в Німеччині, у Франції), а частину людей, наприклад висококваліфікованих інженерів, які вже відбулися, їх намагається російська сторона залучити. Зрозуміло, що людина реагує, тому що доступ до фінансових ресурсів і матеріальних благ відіграє роль. Я можу також сказати, не називаючи імен, щодо конструкторів літакобудування. В нас такий конструктор може отримувати приблизно 2000-2500$, якщо з відрядженнями, може бути трохи більше. А Росія пропонує такому конструктору 20000-25000$ і готове житло. Це дуже серйозний виклик", - говорить фахівець.

Ця тенденція тим більше посилюється з урахуванням того, що Росія, як стверджує Бадрак, втратила школу літакобудування, створення військово-транспортних літаків. За рахунок українських інженерів її можна відновити.

"Тому загрози йдуть з усіх боків. Я не випадково згадую економічні та соціальні деталі, а загрози йдуть по всьому фронту", - підсумував експерт.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю Валентина Бадрака "Апострофу": Україна створює потужну ракету, в Кремлі вже дуже турбуються.