RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Стало відомо про президентські амбіції одного з українських мерів

Партія "Самопоміч" готується публічно оголосити про плани свого лідера, мера Львова Андрія Садового, вступити в президентську гонку.

Про це "Апострофу" розповів співрозмовник в оточенні майбутнього кандидата.

За його словами, в середині вересня планується партз'їзд "Самопомочі", на якому буде заявлено про плани Садового балотуватися в президенти.

При цьому наголошується, що офіційним затвердженням його кандидатури це не буде, оскільки за графіком Центрвиборчкому висування партіями і самовисування кандидатів на пост глави держави починається тільки 31 грудня.

"Вересневий з'їзд назве, скажімо так, кандидата в кандидати, а формально ми висунемо його пізніше, як вимагає порядок", - пояснює "Апострофу" джерело.

"Закінчивши одну виборчу кампанію, кожен політик відразу починає готуватися до іншої. Якщо цього не робити, який сенс тоді брати участь у виборах?" - коментує "Апострофу" народний депутат Олег Лаврик, який очолює виконком в політсилі Садового.

Однак, офіційного підтвердження цієї інформації немає.

"Ми дійсно проводимо з'їзди традиційно навесні і восени. Але рішення про скликання у вересні політрада ще не прийняла. У будь-якому випадку це не буде з'їзд з висунення кандидата, який відбудеться, найімовірніше, в січні", - коментує голова виконкому "Самопомочі" Лаврик .

Детальніше про президентські амбіції Андрія Садового читайте в матеріалі "Апострофа": Мерське турне по Україні: навіщо Садовому президентські вибори.