RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Гриценко прокоментував "вибори" в ОРДЛО

Україна повинна допомогти міжнародним партнерам і зібрати всі можливі дані через свої структури про тих людей, які організовували фейкові вибори в ОРДЛО.

Про це під час програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV заявив Анатолій Гриценко.

"Коли українська держава звертається до партнерів за посиленням санкцій - це правильно. Але треба допомогти їм, чітко зібрати дані з СБУ, через інші структури про тих, хто організовував ці вибори", - впевнений лідер "Громадянської позиції".

Він додав, що організатори так званих виборів повинні бути притягнуті до відповідальності в Україні, а при необхідності їх треба розшукувати через Інтерпол. Паралельно необхідно застосувати до них обмежувальні санкції - і Україні, і іншим країнам.

"Ці" вибори "були незаконні. Суперечили навіть хитким Мінським угодами. Це весь світ зафіксував. Мені шкода тих людей, у них навіть вибору не було. Вибір в Кремлі сидить", - підкреслив Гриценко.

Лідер "Громадянської позиції" додав, що те, що відбувається в ОРДЛО, дуже далеко від нормального життя.

"Люди, які думали, що поїхали в своє щасливе минуле, але той поїзд зараз застряг десь між Чукоткою і Північною Кореєю по стилю життя. Уже новій владі доведеться після виборів приводити все в порядок", - запевнив Гриценко.

Раніше Анатолій Гриценко говорив, що поки немає готовності Росії і потужної підтримки з боку міжнародного співтовариства, щоб вирішити питання Донбасу, України треба зміцнювати армію, економіку і ставати сильнішими.