RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Політолог пояснив, чому у Тимошенко висока підтримка

Дані останнього великого соціологічного дослідження свідчать про те, що виборча кампанія матиме двополюсний характер - Юлія Тимошенко буде боротися за найвищу посаду в країні з Петром Порошенком.

Про це написав у своєму блозі на "Українській правді" політичний експерт Костянтин Матвієнко.

"Позиції Тимошенко послідовно міцнішають - рівень її підтримки становить 20,7%, а рейтинг Порошенка - 10,3%, що дає підстави сумніватися навіть в його виході у другий тур. Однак в руках чинного глави держави зосереджені величезні ресурси - фінансові, адміністративні, медійні та кадрові ", - зазначив політолог.

Тому, на переконання Матвієнка, "жоден з кандидатів, крім Тимошенко, не має можливості хоч щось протиставити цьому багатофункціональному виборчому механізму".

"Також голови партії" Батьківщина "рівномірно підтримує вся країна - вона лідирує в практично всіх регіонах, тобто - єдиний претендент на пост глави держави, який консолідує країну, а не роз'єднує її", - констатує політичний експерт.

Матвієнко зазначив, що такий результат Юлія Тимошенко демонструє на тлі її чіткої політичної позиції про необхідність послідовної інтеграції України в європейський та євроатлантичний простір.

Крім того, Тимошенко перемагає Юрія Бойка, який асоціюється з проросійською позицією, додав політичний експерт.

Нагадаємо, 13 листопада було оприлюднено соціологічне дослідження, яке провело три авторитетні організації - КМІС, Центр Разумкова та Соціологічна група "Рейтинг". В опитуванні взяло участь 10000 чоловік, похибка становить не більше 1%.

За його даними Тимошенко готові проголосувати 21 відсоток громадян, що визначилися з вибором. За шоумена Володимира Зеленського - 11%. Чинний президент Петро Порошенко на третьому місці. У другому турі Тимошенко перемать всіх можливих конкурентів.